Loading

Softaclous ile Wordpress Kurulumu

300'den fazla script kurma imkanı olan softaclous ile wordpress tek tıklama ile nasıl kurulur görelim....

Softaclous wordpress sayfası

Bu yazımızda wordpress kurulumlarında, FTP ile dosya göndermeden, veritabanı oluşturmakla bizi uğraştırmadan otomatik olarak kurulum yapan softaclous yazılımı sayesinde Wordpress kurulumunu nasıl yapabiliriz onu göreceğiz.

 

Softaclous yazılımı bizden almış olduğunuz hosting ve bayi hosting hesaplarında varsayılan olarak kurulu halde gelmektedir. Bu yazımızda cpanel üzerinden softaclous ile wordpress kurulumunu göstereceğim. Plesk, Directadmin gibi diğer hosting panellerinde de softaclous a girdikten sonra tüm işlemler aynıdır.

 

Kuruluma Geçelim

 

1-) Cpanel kullanıcı adı ve şifremizle hesaba girdikten sonra genellikle en altta olan softaclous sekmesine girip wordpress'i seçiyoruz.

 

2-) Softaclous'a girdiğimizde Bizi böyle bir sayfa karşılıyor, buradan Install Now diyoruz.

3-) Daha sonrasında aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak. Burada önemli bir nokta var. Kırmızı ok ile işaretlemiş olduğum alanda wp yazısı dikkatinizi çekmiştir. Bu alanın altındaki açıklamada Yükleme Dizini olarak belirtimiştir. Kullanıcılarımızın yaptığı en büyük hata ise bu dizin kısmını wp olarak bırakmalarıdır. Eğer wordpress kurulumunuzu ana dizininize yapmak istiyorsanız bu yazıyı buradan kaldırmalısınız. Sitenizin direk ana sayfasında erişim yapmak istiyorsanız bu uzantıyı kaldırınız. Kaldırmadığınızda siteadiniz.com/wp yazdığınızda sitenize erişebilirsiniz, veya blog olarak değiştirip siteadiniz.com/blog olarak giriş yapabiliyor olursunuz.

Kurulumu Tamamlama

Yukarıdaki alanda kendinize göre wordpress admin sayfasına giriş yapmak için kullanıcı adı şifreniz ve mail adresinizi yazdıktan sonra next dediğinizde kurulum işlemleriniz ortalama 15 saniye içinde bitmiş olacaktır. Vermiş olduğunuz bilgiler ile giriş yapabilirsiniz.

Administrator
Yönetici / 22 Yazı / 83,9K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST