Loading

WordPress Güvenliği: Brute Force’dan Korunma

WordPress web sitelerinin baş belası Brute Force ‘u bu gün inceliyor olacağız.

wordpres

WordPress kullananlar bilir, eğer admin kullanıcı adınızı admin bırakırsanız, saldırganlar mutlaka bir gün sitenizin admin şifresini deneme yanılma yöntemiyle bulup sitenizi hackleyecektir. Bundan korunmak için kolay ve basit bir wordpress eklentisi var: Loginizer

Bizden hosting alan müşterilerimiz için geliştirmiş olduğumuz sunucu tarafında çalışan özel yazılımlar olsa da, wordpress üzerinden aşağıdaki basit eklentiyi kurmanızla birlikte riskleri minimize etmiş olacak, sitenizin yüksek cpu kullanımı yapmasını sağlayan en büyük açıktan kurtulmuş olacaksınız.

Eklenti giriş isteklerini kontrol ederek, sürekli şifre isteği gelmesi durumunda ilgili ip adresini engelleyerek sitenizin korunmasını sağlamaktadır. Sitenize yetkisiz giriş girişimlerini bu eklenti engelleyecektir, unutmamalıyız ki login güvenliğinde en önemli noktalardan bir tanesi de kullanıcı adınızın kesinlikle admin olmaması gerekliliğidir. Sitenizin güvenliği için bu çok önemlidir.

 

Wordpress'i brute force dan koruma

Wordpres üzerinden eklentiler adımına gelip arama kısmına loginizer dedikten sonra eklentiyi kurabilirsiniz. Eklenti kurulduktan sonra ayarları oldukça basit. Biz sizin için yapmış olduğumuz ayarları aşağıda sunuyoruz.

Güvenli günler dileriz…

Administrator
Yönetici / 22 Yazı / 94,6K Okunma


Yorum Yap

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

ya da üye olmadan yorum yap ve onaylanmasını bekle.
ÜST